Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Eines 2.0

Diabetes a la carta

 

La Fundació Alícia, centre d’investigació en cuina, l’ Institut d’investigacions biomèdiques Agust Pi i Sunyer (IDIBAPS) i el grup farmacèutic Esteve han creat l’aplicació mòbil“diabetes a la carta”que et permet gestionar l’alimentació quotidiana de manera senzilla, atractiva i equilibrada.

 

Aquesta aplicació, coneguda a Primària, permet elaborar menjars per a diabètics amb el mètode plat.

 

1.Calculadora d'hidrats de carboni: Et permet calcular segons les variables introduïdes la quantitat d'hidrats de carboni recomanada segons les necessitats de cada persona.

 

2. Mètode del plat: permet crear menús variats i sans adaptats a les necessitats de la persona amb diabetis i de les seves famílies d'una manera fàcil i sense grans complicacions.

Amb aquest sistema es promou fer menús equivalents sense que s'alteri la quantitat d'hidrats de carboni que va a ingerir, obtenint així un millor control de la seva diabetis.

També permet poder conèixer la quantitat d'hidrats que vas a consumir quan estàs en un restaurant, incorporant els aliments i quantitats a l'aplicació ... "La idea és que en un plat de mida normal es construeixi el menú principal, dinar o sopar, dividint-lo en quatre parts. Dues quartes parts per amanida o verdura, ja que el seu contingut en hidrats de carboni és molt baix. Una quarta part del plat serà per a la proteïna: carn, peix o ous. I en l'altra quarta part posarem les farines, com arròs, pasta, patata, llegums. A més s'inclourà una peça de fruita de mida mitjana i el pa si fos necessari ".

 

3. Equivalències: Els aliments apareixen exposats en la quantitat que aporten 20 grams d'hidrats de carboni (equivalent a 2 sobres de sucre).

 

 4. Receptes: Molt senzilles i fàcils de preparar, inclou tant l'adaptació de plats de la cuina tradicional com plats més creatius o d'altres cultures. En totes les receptes apareix la quantitat d'hidrats de carboni que conté el plat, especificat també com a equivalents de sobres de sucre.

 

En definitiva una eina recomanable tant per la tasca diària a consultar com pel propi usuari diabètic.

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1