Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Jornades

Jornada Infermeria In13

Resum

El passat de 28 novembre es va celebrar a Girona la jornada d’infermeria IN13, aquest any sota el títol: NOVES OPORTUNITATS: innovació i emprenedoria en salut.

 

L’objectiu d’aquesta jornada, era donar eines als infermers i infermeres  i potenciar el pensament innovador i creatiu  en  un moment en que molts infermers/eres estan vivint en una situació laboral difícil i sembla que no hi ha cap més sortida que treballar com fins ara.

 

Molts, la majoria joves, busquen sortida laboral a l’estranger, tot i ser una via dura, i la majoria de vegades tampoc assoleixen feines d’acord amb la seva capacitació professional. Altres per diverses qüestions, sobretot per raons familiars, no es plantegen marxar, per  això la Junta de Govern va voler tractar aquest tema, per animar a cercar altres oportunitats i donar a conèixer nous camps laborals. Qualsevol professió té la vessant emprenedora i en aquests moments l’emprenedoria ha esdevingut com a necessitat i els infermers també hi son presents.

 

La primera part de la jornada  la van constituir les diferents taules:

 

1ª taula: “Cercant noves oportunitats en la innovació dins l’àmbit de la salud.”

 

Vam veure com dins mateix de les institucions podíem innovar i com cercar noves oportunitats dins de la nostra professió, a través de l’experiència de l’Hospital Sant Joan de Déu i la seva Unitat de Suport al Coneixement i a la Gestió Infermera.

 

Rosaura Alastruey,  pionera en la introducció delnetworkingprofessional, d’una forma desenfadada i divertida ens va explicar com les noves tecnologies ens poden ajudar tant a buscar feina, mantenir-la i inclús potenciar-la, va incidir en  que som uns dels països que menys aprofita aquest recurs i gran eina.

 

2ª taula: “Open thinking”programa per a estudiants. Emprenedors de l’EUI Gimbernat. Sensibilització a les aules.

 

A nivell universitari, un projecte que canvia les expectatives respecte a la infermeria, ajuda als futurs  infermers a crear i a desenvolupar projectes innovadors, creure que poden  emprendre i que poden fer projectes diferents i, a més, que ells mateixos, com a professionals infermers, podem millorar el sistema sanitari des de la seguretat del usuari.  Amb aquest projecte hi ha l’expectativa i la visió de que  això pot canviar.

 

3ª taula: “I a la pràctica què? Presentació de casos pràctics.”

 

Aquesta va ser la taula de les experiències reals, vam tenir l’oportunitat  d’escoltar diferents experiències d’infermers i infermeres que treballen de forma autònoma, tant dins del nostre país com també la visió d’un infermer valencià instal·lat a Perpinyà i que treballa de forma lliberal. Aquest ens va explicar l’organització de la sanitat en el país veí i com funcionen conjuntament la sanitat pública i privada.

 

Intervencions interessants que segur que ens van fer pensar en com podem avançar i ens pot inspirar a buscar noves opcions, obrir un camí nou i mirar la infermeria des d’una altra perspectiva.

 

La segona part de la jornada: 

 

Els membres de la Comissió del Codi d’Ètica del Consell, van fer la presentació del nou Codi d’Ètica del Consell de Col.legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

 

A continuació és van lliurar els premis al millor treball publicat a la revista Pols a Pols 2012.

 

Premi al millor treball publicat a la revista Pols a Pols

 

El dia 13 de novembre de 2013 es va reunir el jurat a la seu col.legial, format per: Sr. Pedro Roura i Martí, com a representant de la Junta de Govern, col.legiat 3086, Sra. Lluïsa Colón Moreno, com a representant de la Junta de Govern, col.legiada 0643, Sra. Immaculada Muñoz Díaz , com a membre expert, col·legiada 3121

Tots els membres del jurat acorden en concedir el Premi al millor treball publicat a la revista Pols a Pols 2012 als següents treballs.

 

Titol:  “Perfil del pacient usuari del programa d’atenció domiciliària a l’ABS Ernest Lluch (any 2012)”                               

 

Autors:  Sra.Montserrat Guitart Viñas, col.legiada 2460, Sra. Imma Morales Lobato, col.legiada 2922 i Sra. Marta Roura Fausellas, col.legiada 3589.

 

Títol: “Tiempo puerta-aguja en pacientes diagnosticados de síndrome coronario agudo con elevación del ST”.

 

Autora:  Sra. Elisabet Kemmer Vidal, col.legiada 4779   

 

Els membres del jurat i de la Junta de Govern feliciten als guanyadors dels premis i els encoratgen a seguir treballant en aquesta línea.

 

 XVIII premi d’Investigació en Infermeria 2013

 

El dia 11 de novembre de 2013 es va reunir el jurat a la seu col.legial, format per: Sra. Sílvia Bardalet Viñas, com a Presidenta del jurat, col. 2631, i en delegació de la Presidenta de la Junta de Govern, Sra. Carme Puigvert Vilalta, Sra. Montserrat Jover Mallol, com a membre de la Junta de Govern, col. 3362, Sra. Cristina Montero Parés, com a membre de la Junta de Govern, col. 3791, Sra. Joana Mª Rodrigo Gil, com a membre expert, col. 2290, Sra. Margarita Boix Llebot, com a membre col.legial, col. 0790.

 

El jurat decideix declarar desert el premi al constatar que els dos treballs presentats no són inèdits, incomplint els requisits de la normativa del Premi d’Investigació en Infermeria del Col·legi.

 

Per altra banda el jurat proposa a la Junta Permanent, finançar un curs de formació en recerca i investigació per al col·legiats de Girona amb diners de la partida pressupostària destinada a aquest premi.

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1