Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Notícies

Diada Internacional de la Infermera a Girona


Taula rodona sobre el dubtes ètics entorn la Limitació de l’Esforç Terapèutic (LET)

 

Dimecres, 9 de maig de 2018, a les 17 h a la sala d’actes del COIGI


Ponents:

Dra. Carme Majó Roviras infermera i experta en bioètica
Dra. Elvira Huerta Andrés metgessa i experta en bioètica


Modera:

Sra. Cristina Montero Parés vicepresidenta de la Junta de Govern del COIGI

 

La Limitació de l’Esforç Terapèutic és un dels dubtes ètics que tenen actualment molts professionals sanitaris, des de metges, infermeres i estudiants. Té a veure amb saber en quin moment s’ha de redireccionar l’assistència als malalts des de la vessant terapèutica a la vessant pal·liativa i de confort.

 

Esdevé un dels problemes ètics que es plantegen sovint en el maneig de certs tipus de malalts però especialment d’aquells que pateixen una malaltia greu o bé que es troben a la fase final de la seva vida.

 

Les decisions que es prenen en la pràctica clínica procuren harmonitzar el coneixement científic, els valors i els recursos disponibles. En el medi hospitalari aquestes s’han de prendre en el context d’una medicina cada vegada més tecnificada i complexa, sovint amb la participació de múltiples professionals i fragmentades en decisions parcials, que poden ser pertinents separadament, però reintroduïdes en la història dels malalts poden perdre la seva coherència si no es té present l’objectiu cuidador.

 

Hi ha el perill de que la història de la malaltia quedi dissociada de la història del malalt.

 

A més, actualment hi ha un consens generalitzat sobre el reconeixement dels drets de les persones malaltes a decidir d’entre els quals s’inclou el de no acceptar una actuació sanitària siguin quines siguin les conseqüències que puguin derivar-se d’aquest refús.

 

Per tot això, la Comissió deontològica del COIGi ha considerat oportú celebrar una jornada de debat que permeti abordar aquesta temàtica i ajudi a establir, en base als principis bioètics, el seu millor enfocament.

 

Comptarem amb la presència de dos reconegudes ponents que, des d’àmbits assistencials molt diferents podran aportar la seva experiència, coneixement i reflexions entorn a aquesta problemàtica tan actual.

 

Es prega confirmar l’assistència abans del 7 de maig de 2018, a  gicoi@coigi.cat o trucant al tel. 972 20 40 61

 

Veure el programa adjunt

 Compartir <

           

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1