Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Notícies

Impacte del Brexit en el reconeixement de les qualificacions professionals

 

Actualment, un 80% de professionals sanitaris que treballen a la UE, ho fan al Regne Unit. A part dels dubtes més coneguts com és la lliure circulació de professionals. en el  cas de les infermeres i els infermers, els preocupa una altra qüestió:  si el reconeixement de les qualificacions professionals també es poden veure afectades.

 

Per això, el passat 25 de juny, la Comissió Europea va publicar un avís a les parts interessades (els col·legis professionals inclosos) perquè assessorin sobre l’impacte del Brexit en polítiques específiques, com és el cas del reconeixement de les qualificacions professionals:

 

1)      El Brexit no afecta a les decisions sobre el reconeixement de les qualificacions professionals obtingudes en el Regne Unit abans del 29/03/2019 sobre la base de la Directiva 2005/36/CE per un Estat membre de la UE-27.

 

2)      A partir del 29/03/2019, els ciutadans del Regne Unit seran nacionals de tercers països i per tant, la Directiva 2005/36/CE ja no s’aplica a ells.Si es sol·licita el reconeixement en un estat membre de la UE, serà sota el seu procés nacional per avaluar les qualificacions des graduats de la professió de salut internacional.

 

3)      Les qualificacions obtingudes en el Regne Unit per ciutadans de la UE (que no siguin ciutadans del Regne Unit) a partir del 29/03/2019 es classificaran com a títols de tercers països a efectes de la legislació de la UE. El reconeixement de dita qualificació ja no estarà coberta pel règim de reconeixement de la Directiva 2005/36/CE.

 

4)      La notificació aconsella a tots els ciutadans de la UE que tinguin títols professionals del Regne Unit obtinguts fins la data de sortida que considerin si es aconsellable obtenir, abans d’aquesta data, el reconeixement d’aquestes qualificacions professionals del Regne Unit en un estat membre de la UE-27.

 

5)      Les regles anteriors entraran en vigència el 29 de març de 2019, si no hi ha un Acord de Retirada, o al final del termini de transició si s’acorda.Compartir <

           

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1