Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Notícies

MANIFEST DEL COIGI EN RESPOSTA A L'ICS

 

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Girona (COIGi), respon al document “Accions de millora a l’Atenció Primària de l’ICS” que l’Institut Català de la Salut (ICS) ha fet arribar als professionals de l’empresa. 

 

A l’esmentat document es plantegen unes línies de millora per a l’Atenció Primària (AP) que no reforcen en cap cas la posició dels professionals infermers de l’AP. El COIGI rebutja la manca de menció a la infermera familiar i comunitària que tant valor aporta dins els equips.

 

La capacitat de retenció de professionals que ha perdut l’ICS (i de la qual sí fa esment en el document) es deu precisament a iniciatives com aquestes, on no es té en compte part dels professionals que contribueixen a la prestació del servei de salut. Les càrregues assistencials no són d’un sol col·lectiu.  I quan els enfocs es fan parcials provoquen desequilibris i malestar dins els equips d’atenció primària.

 

En el document de l’ICS es fa referència a ràtios per professionals però no queda en cap punt reflectida la manca de 18.000 infermeres a Catalunya, dada que es va fer pública en el marc delDiàleg Professional de Salut organitzat pel Departament de Salut, el passat setembre del 2018.

 

A dia d’avui, la infermera familiar i comunitària no pot afrontar totes les demandes amb unes ràtios d’infermers tant allunyades dels estàndards europeus (5,4 infermeres per cada 1000 habitants, mentre que a Europa és del 8,8). Les infermeres  hem demostrat el compromís en  la implantació de diversos programes de salut, la participació en la gestió de la demanda i malgrat la manca de recursos, hem mantingut la seguretat del pacient i prioritzat l’assistència de qualitat.

 


  • Manifest del COIGI 27 de novembre del 2018  Descarregar
  • Document "Accions de millora en Atenció Primària" de...   Descarregar

Compartir <

           

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1