Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Premis i beques

Premi a la millor trajectòria professional

Premi a la millor trajectòria professional 2016

Acte de reconeixement i homenatge

 

RECONEIXEMENT TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

 

El dia 26 de novembre a la seu col.legial va tenir lloc l’atorgament de la IV edició del premi a la millor trajectòria professional. Enguany el jurat va concedir aquest guardó a la infermera del COIGi Sra. Margarita de Castro-Palomino Serra per haver contribuït al creixement i revalorització de la professió en l’àmbit de Salut Mental.

 

No fa tants anys, les persones amb problemes de salut mental s’atenien al manicomi. El model d’atenció psiquiàtric era reclusiu, un asil de malalts crònics sense cap perspectiva de curació. Als anys 80 s’inicia la reforma psiquiàtrica i Girona va ser innovadora amb el plantejament de l’atenció comunitària, amb una major obertura cap a la societat i la integració d’un centre a la vila de Salt.

 

En el pas del temps, les polítiques públiques en salut mental prenen una perspectiva integradora que destaca el respecte als drets humans i el rebuig a l’estigma i la discriminació, amb el desplegament de polítiques de promoció i prevenció, amb la implementació de models d’atenció de base comunitària i multidisciplinària.

 

La xarxa de Salut Mental de Girona és un dels models més eficients d'Europa. Segons l'estudi “Refinement”aquest ens reporta que la Regió de Girona té les taxes de reingrés hospitalari més baixes d’Europa, (18% versus  40%).

 

Tota aquesta transformació va lligada a la trajectòria professional de la infermera especialista en Salut Mental, Sra. Margarita de Castro-Palomino Serra i amb aquest guardó se li vol reconèixer l’esforç, el compromís, la dedicació i la passió per la professió.

 

El Sr. Claudi Camps, director assistencial de la xarxa de Salut Mental, va dirigir unes paraules. Posteriorment van tenir la paraula les Sres. Pilar Oliveras i Anna Pla i la infermera Sra. Lourdes Márquez, membre del jurat, llegeix l’acta del veredicte.

 

Va fer entrega del premi a la guanyadora, la presidenta del Coigi, la Doctora Carme Puigvert Vilalta.

 

 

HOMENATGE PÒSTUM

 

En el mateix acte es va fer un homenatge pòstum a la nostra companya Dolors Fauria Roma.

 

La Dolors va formar part de la junta de govern presidida pel Sr. Joan Sala en l’any 1989. Però no va ser fins el 1998 quanla Dolorsva exercir com a presidenta del Col·legi durant vuit anys (1998 a2006) i també com a vicedegana del Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya.

 

Durant aquests vuit anys, la Dolors com a presidenta i la Sra. Carme Puigvert com a secretària, van compartir tota mena d’experiències, unes de molt bones però d’altres més amargues. Tots els que coneixienla Dolorssabien que vivia les situacions amb intensitat, amb molta passió, s’implicava amb cos i ànima i això li comportava desgast i cansament, però ella seguia lluitant i defensant la professió.

 

Quan li preguntaven per la professió, deia ”Sóc infermera. Em sento infermera. Estimo la meva feina, a vegades magnifica i d’altres duríssima, però per damunt de tot engrescadora, emocionant i difícil de preveure”.

 

Quan anava a alguna reunió al Departament de Salut, a la Conselleria o a la Delegació Territorial, sempre demanava compromís, responsabilitat i respecte pels professionals i  ciutadans.

 

Pel reconeixement de compromís amb aquesta organització col·legial que va tenir la Dolors,  la presidenta, la Doctora Carme Puigvert va demanar al Sr. Joan Sala que dirigís unes paraules als assistents a l’acte.

 

En la seva intervenció, el Sr. Joan Sala, va destacar que la Dolors va treballar a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de supervisora, a la unitat d’hospitalització 4B, coincidint amb la presidenta del COIGi que estava de supervisora a la unitat de diàlisi.

 

Tothom qui coneixia la Dolors sabia que sempre tenia una mà estesa i càlida per ajudar  les persones i acompanyar les seves famílies quan ho necessitaven.

 

Les persones que han compartit treball amb la Dolors la recorden sempre per la relació d'amistat que s’establia fàcilment, de col·laboració i de solidaritat entre companys.

 

Per reconèixer la seva trajectòria professional com a infermera, la Sra. Vicenta Mitjà Juan, directora d’infermeria de l’hospital Universitari de Girona, Dr. Josep Trueta, en l’etapa quela Dolorsva formar part del seu equip, va dirigir unes paraules.

 

Va recollir el guardó el seu marit Josep M.  

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1